ازدواج با کسی که والدین تمایل ندارند

ازدواج با کسی که والدین تمایل ندارند
نویسنده: دکتر ماهیار آذر

اگر فرزندمان تصمیم گرفت با فرد غیرموجهی ازدواج کند چه باید بکنیم؟
در سؤال دو قسمت مهم وجود دارد که باید به آن پرداخت:

1- فرزندان: آیا فرزندی که در دامن شما پرورش یافته می تواند به این شدت اشتباه کند، یعنی به نوعی خانواده را با این شخص ناموجه، عوض کند؟
2- فرد غیرموجه: غیرموجه بودن به چه مفهومی است؟ آیا این شخص مورد قبول عموم مردم می باشد؟ آیا این فرد در مقابل تمام معیارهای مثبت اجتماعی غیرموجه است؟ یا فقط از نظر خانواده و نسل گذشته توجیه خاصی ندارد؟ اگر این فرد توجیه خاص اجتماعی، اقتصادی و شخصیتی ندارد، پس فرزندمان اشتباه می کند، و در صورتی که این توجیهات مورد پسند عام باشد، ما اشتباه می کنیم. و بالاخره در صورتی که فرزند به رغم موجه نبودن این شخص تصمیم قطعی خود را گرفته باشد، لازم است بدون حمایت و پشتیبانی خانواده تصمیم قطعی خود را عملی کند و پیش برود. چون همیشه می توان درصد ضعیفی را هم در نظر گرفت که او درست بگوید و ما اشتباه کنیم.  ادامه مطلب ...

عشق چیست و آیا لازمه ی ازدواج است؟

عشق چیست و آیا لازمه ی ازدواج است؟
نویسنده: دکتر ماهیار آذر

محور اصلی تعریف عشق بایستی ذهنی یا پدیده شناختی باشد نه عینی یا رفتاری. عشق اساساً عبارت است از اشتیاق و محبت توأم با لذت، شادی، رضایت، احساس غرور و حتی وجد و شعف از برخوردار بودن از این احساس، در صورتی که همه چیز به خوبی پیش برود. در این حالت گرایش و تمایلی به نزدیک تر شدن به شخص مورد علاقه وجود دارد، به داشتن ارتباط صمیمانه تر با او، به لمس کردن و در آغوش گرفتن محبوب و مشتاق او بودن. در یک رابطه ی عشقی سالم، گرایش بسیار کمی برای سلطه گری و تأثیرگذاری وجود دارد. این رابطه طوری است که حتی احتمال پنهان ساختن معایب جسمی ناشی از میانسالی و کهنسالی و نظایر آن را کم می کند و تمایل به حفظ فاصله، اسرارآمیز بودن، فریبندگی، احتیاط و اختفا و نهانکاری بسیار کمتر می شود.
عشق شکل عالیِ مرتبط بودن به دیگران و به خویش است و به معنای مسئولیت، توجه، احترام، معرفت، تمایل به رشد و پیشرفت شخص دیگر می باشد و بیان صمیمیت بین دو انسان و حفظ همبستگی بین آن هاست.
عشق در درجه ی اول شبیه نوعی پیمان شراکت است تا یک سرخوشی و نشاط خودانگیخته، رفاه نوع بشر یا وظیفه ی تولید مثل یا پیشرفت آینده ی بشر، که افراد را به یکدیگر جذب می کند.  ادامه مطلب ...

اختلاف طبقاتی چه پیامدهایی می تواند به همراه داشته باشد؟

اختلاف طبقاتی چه پیامدهایی می تواند به همراه داشته باشد؟
هر جامعه ی انسانی از طبقات مختلف تشکیل می شود. این طبقات با توجه به برخورداری یا عدم برخورداری از نعمات و امکانات جامعه، از نوع زندگی، فرهنگ و نیز خصلت ها و خصوصیات متفاوتی برخوردارند که به طور کلی مانع نزدیکی افراد این طبقات به هم و ازدواج آن ها با یکدیگر می شود. معمولاً ازدواج افراد از طبقات مختلف سرانجام خوشی ندارد، چون این افراد در درازمدت خصلت ها و ویژگی های خاص خود را بروز می دهند و باعث کشمکش ها و تنش های فراوان می شوند. البته گاهی اوقات هم به علل گوناگون، از جمله کنده شدن یکی از طرفین از طبقه و فرهنگ خاص خود یا سازگاری و هماهنگ شدن هر دو نفر در رسیدن به جایگاه جدید، ازدواج افراد طبقات مختلف ممکن است سرانجام خوشی داشته باشد.
به طور کلی « طبقه» یک پدیده ی اجتماعی است که تاکنون به علت تغییرات سریع تعریف واحدی از آن داده نشده و در جامعه ی متمدن، طبقات اصالت خود را از دست داده و بر اثر نوسانات مالی و اقتصادی و سیاسی مرتب در حال تغییر و نوسان است بیشترین نکاتی که در هر طبقه باید ارزیابی گردد عبارت است از: شخصیت افراد، هوش، وضع ظاهری، امیال و آرزوها، علایق مشترک، معنویت، خلاقیت، مراقبت از فرزندان و خود بودن.
آیا اختلاف فرهنگی می تواند در روابط زناشویی مشکل ایجاد کند؟
فرهنگ به مفهوم آداب، رسوم، عقاید، روابط خانوادگی و اجتماعی، مذهب و... عاملی است که به سادگی قابل تغییر نیست و افراد در حفظ آن اصرار و پافشاری خاصی دارند. اثبات درستی آن موجب اختلاف می گردد و می تواند در زندگی زناشویی اختلال ایجاد کند.  ادامه مطلب ...